Träna armarna i hemmet

Det finns så mycket man vill göra och samtidigt så lite tid! Ofta blir vissa saker lidande, som till exempel att hålla sig i form, men faktum är att man inte behöver gå på gym eller ha speciell utrustning för att kunna träna. Hemmet är fullt av möbler och föremål som man kan använda för att hålla kroppen i trim, och särskilt när det kommer till armarna har man extra många alternativ. Vardagslivet innehåller massor med bra alternativ och det räcker med att man blir medveten om det och har några minuter för att uppnå imponerande resultat.

Gå och handla

På vägen hem från livsmedelsbutiken kan man träna biceps genom att lyfta matkassarna så många gånger man orkar. Se alltid till att fördela vikten någorlunda jämt, och växla gärna påsarna då och då så att båda armarna får träna lika mycket. Väl hemma kan du ta båda påsarna tillsammans och långsamt sträcka dem ovanför huvudet och sedan sänka dem ned för ryggen. Detta tränar triceps och är rejält jobbigt när man kör igång.

Stolar och sängar

Ta tag i stolen eller sängkarmen med båda händerna och sänk hela kroppen utsträckt med ryggen mot möbeln. Håll armbågarna bakåt och upprepa 4×12 gånger. Känns det för tungt så böj på benen. Ett fantastiskt sätt att träna sina triceps på.

Väggen

Om man tycker att det är svårt att göra armhävningar så kan man träna på det genom att luta sig mot en vägg i stället. Ju starkare du blir desto längre bort kan du stå. När du känner dig redo kan du istället gör dem mot ett lägre objekt som köksbänken eller ett bord. Till sist blir du så stark att du kan köra dem på klassiskt vis mot golvet, och detta är ett utmärkt sätt att träna både armar och bröstmuskler.