Smala eller stora armar?

Olika människor har olika mål när det kommer till träning. Vissa vill bli slanka medan andra vill bli biffiga, vissa vill gå ner i vikt och andra vill gå upp. Det kan handla om att vilja bli snygg eller stark. När det handlar om våra kroppar är naturligtvis det allra viktigaste att vara frisk, men efter det så kommer också tycke och smak in. Hur man vill se ut är till stor utsträckning ett personligt val och det kan man också se på hur man känner inför andra. Medan det finns många som tycker att karlakarln Russel Crowe är hur sexig som helst i filmen Gladiator föredrar andra den mer slanka George Clooney. Detsamma gäller kvinnor – Nicole Kidmans finlemmade siluett eller Madonnas vältränade ger olika intryck på olika personer.

Armar är något som folk ofta har oerhört olika åsikter om och om man bestämmer sig för att börja träna så kan det vara bra att bestämma sig för om man vill uppnå ett smalt resultat eller ha stora, starka biceps. Man kan sedan anpassa träningen men också kosthållning efter detta, och det är alltid bra att konsultera proffsen för bästa möjliga resultat. Här följer några allmänna tips och tricks som kan vägleda dig till det resultat du själv önskar.

Slimmade armar

Vill man ha smala armar bör man koncentrera sig på att gå ner i vikt liksom att träna med lättare vikter. Ett program där man springer eller cyklar tre gånger i veckan, och styrketränar med lätta vikter och många upprepningar ger ett tonat och snyggt slimmat resultat.

Stora armar

Tycker du att stora muskler är snygga bör du satsa mer på styrketräning, med betoning på tunga vikter och färre lyft. Se också till att få i dig mycket protein eftersom detta hjälper kroppen att öka musklernas volym och styrka.