Olika sätt att träna armarna

För att få snygga, smidiga och starka armar bör man träna minst tre gånger i veckan. Det är också viktigt att träna på olika sätt eftersom kroppen har en tendens att “vänja sig”, vilket gör att effektiviteten sänks. Dessutom är det mycket roligare att varva då man inte blir uttråkad och hela tiden kan möta nya utmaningar. Här följer ett antal olika sätt att träna armarna på som dessutom ger olika resultat och tränar även andra delar av kroppen.

Styrketräning

Styrketräning är ett av de bästa sätten att träna armarna på då man bygger muskler och allmän styrka. Det är viktigt att man tränar olika muskelgrupper på olika dagar, så att de får 24-48 timmar på sig att återhämta sig. Varva vikter och antalet repetitioner, träna ibland riktigt långsamt och ibland snabbt. Sättet man håller en vikt på kan träna mycket olika delar av armarna.

Yoga och pilates

Detta är långsammare former av armträning där man fokuserar mycket på uthållning, styrka och smidighet. Man kan sitta i en viss position under en längre tid eller lyfta en boll efter ett visst mönster och på så sätt tränas hela armen.

Löpträning

När man springer är det framförallt konditionen som förbättras men man hjälper också den allmänna metabolismen att gå upp i varv. Genom att sätta på sig armband med vikter kan man träna armarna extra och det är bra att börja med ett halvt kilo. Sätt aldrig armbanden på fötterna utan alltid på armvristerna, medan du springer får armmusklerna många lyft i ett upprepat mönster.

Simning

Att simma är bra för precis hela kroppen och detta anses dessutom vara en av de säkraste träningsformerna då viktlösheten gör det mycket svårt att skada sig. Skaffa ett par handskar som ser ut som simfötter för extra resultat, eller varför inte nudlar att göra viktträning med?