Alternativa sätt att träna absen

Att få snygga abs, det vill säga magmuskler, kräver en hel del tålamod och dedikation men det lönar sig alltid i längden. Den vanligaste träningsformen är så kallade situps där man ligger på rygg med böjda knän och lyfter överkroppen mot dem upprepade gånger. Man kan göra det i omgångar, till exempel femton gånger fyra, eller göra så många man bara orkar i ett svep.

Som det är med alla muskelgrupper i kroppen så kan även absen bli vana vid vissa övningar och med det så bli träningen mindre effektiv. Det är därför alltid bra att variera sig så många gånger som möjligt för bästa möjliga resultat. En sådan är en övning hämtad från yogan där man ligger på golvet med armarna utmed sidorna. Man lyfter sedan benen med böjda knän mot bröstet, och sträcker sedan ut dem så att tårna pekar mot taket. Övningen görs långsamt och man andas lugnt medan man utför den, och det gäller att hela tiden hålla balansen. Efter att ha hållit benen i luften i några sekunder börjar man sakna men säkert sänka dem mot golvet, hela tiden med raka ben. Detta är oerhört jobbigt men gör man det regelbunden får man resultat överraskande snabbt!

En annan alternativ övning för magmusklerna är den så kallade plankan. Här lyfter man hela kroppen så att man ligger parallellt med näsan nedåt och stödjer sig med armbågarna. Börja med att göra detta i tio sekunder och öka sedan övningen varannan dag med fem sekunder. Målet är att man skall kunna göra denna statiska övning med lätthet i minst nittio sekunder. Övningen ger inte bara mycket starka magmuskler utan stärker hela kroppen och ger en utmärkt kroppshållning.

Genom att regelbundet utföra dessa två magövningar är du snart redo för semesterbikinin men viktigast av allt är att hela din kropp blir starkare.